vrijdag 8 maart 2013

Want to Read #1

Af en toe zal ik een lijstje plaatsen met boeken die mij erg leuk lijken om te lezen. Deze lijst zal vaak veranderen, met veel verschillende genres.







Zwarte Seconden – Karin Fossum




Helga Joner beleeft de nachtmerrie van alle moeders. Haar dochter Ida gaat even naar de kiosk om een tijdschrift over paarden en wat kauwgum te kopen. Ze komt niet terug. Negen dagen later wordt het meisje langs de kant van de weg gevonden, gekleed in een wit nachthemd en zorgvuldig in een deken gewikkeld.





De cocktail Club – Madeleine Wickham

Roxanne, Candice en Maggie, sinds jaren dikke vriendinnen, werken alle drie bij een glossy tijdschrift in Londen. Elke maand hebben ze een vaste afspraak om bij te kletsen over alles wat er in hun leven gebeurt, met veel cocktails, de laatste roddels en slappe-lachbuien. Maar achter hun succesvolle pantser verbergen de jonge powervrouwen een groot geheim. Roxanne heeft een geheime minnaar.

Maggie denkt dat ze niet geschikt is voor het moederschap. Candice wordt meedogenloos door haar verleden ingehaald. Een toevallige ontmoeting in de cocktailbar zet de levens van de vriendinnen op scherp. Zullen zij elkaar door dik en dun blijven steunen?





Boek der schaduwen – Cate Tiernan

Uiterlijk wordt Morgan overschaduwd door haar beste vriendin Bree: met haar (weliswaar altijd rammelende) BMW een echte mannenmagneet. Naast haar ziet niemand Morgan staan.
Dat verandert als Cal Blaire op school komt. Hij heeft het lichaam van een jonge god en kan door zijn natuurlijke charisma met iedereen even makkelijk overweg. Hij is de eerste jongen die Morgan recht aankijkt als hij haar aanspreekt en ze moet even wennen aan zijn oprechte interesse.
Op een avond als hij een feestje geeft, introduceert hij haar in wicca, een moderne vorm van hekserij. Die kennismaking maakt meer in Morgan los dan ze voor mogelijk had gehouden. Zoveel zelfs dat het haar leven verandert. Ze begint een onzekere en gevaarlijke zoektocht naar wie ze is, maar ook naar liefde en volwassenheid.




Een nieuw SMS bericht – Paige Toon

Lucy vertrekt naar Australiƫ om de bruiloft van haar beste vriendin bij te wonen. In het vliegtuig wil ze net haar mobiele telefoon uitzetten als ze ziet dat ze een sms-berichtje heeft ontvangen. Het is helaas niet van haar vriend James met wie ze samenwoont, maar van een onbekende vrouw die beweert dat zij de afgelopen maand vier keer met James naar bed is geweest. De vlucht duurt lang, erg lang. Tijdens een tussenstop in Singapore kan Lucy eindelijk bellen. James beweert dat het een stomme grap van zijn vrienden is. Maar Lucy is allesbehalve gerustgesteld. En wanneer ze op de bruiloft in Sydney Nathan ontmoet, een sexy surfer, wil Lucy niet meer terug naar de andere kant van de wereld.






Elena’s Vlucht – Susan Smith

Elena reist met haar kumpania, een groep van zigeunerfamilies, met paarden en huifkarren door het roerige Europa van de jaren dertig. Op haar veertiende wordt ze uitgehuwelijkt aan een oudere weduwnaar en vanaf dat moment moet ze zich schikken in de ondergeschikte rol van romni, getrouwde vrouw. Als Elena een jaar na de bruiloft nog steeds niet zwanger is en kwade tongen beweren dat ze haar echtgenoot heeft vervloekt, besluit ze de besloten gemeenschap te ontvluchten.




X, LiesReads

2 opmerkingen:

  1. Ooh boek der schaduwen ,die is erg leuk. Net als de rest van die serie. Nog bedankt he voor het volgen van me blog , doe mee met de winactie zal ik zeggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een nieuw sms-bericht wil ik zelf ook nog graag lezen.

    BeantwoordenVerwijderen